Steun voor de allerarmsten in Suriname

Ik ben heel druk met het runnen van mijn schoonheidssalon, maar vind het toch ook heel belangrijk om tijd vrij te maken en iets te betekenen voor de allerarmsten in Suriname. “Waar een wil is, is een weg. Ik voel gewoon dat ik dit moet doen.”

Ik woon sinds mijn 18e jaar in Nederland en ging pas na 25 jaar weer ’s terug naar Suriname voor een vakantie. Ik heb toen gezien hoe zieke mensen zich moeten redden met een houten stok. En ik voelde dat ik daar iets aan kon doen. Ook werd mij regelmatig gevraagd of ik aan tweedehands rolstoelen en rollators kon komen, omdat die alsnog goed gebruikt kunnen worden waar grote armoede is. Ik heb daarover nagedacht en wil dat alleen op mijn persoonlijke manier doen, om mogelijk misbruik te voorkomen.

Vaak krijg ik via internet reacties van mensen uit Nederland, die een tweedehands rolstoel of rollator willen schenken. Die haal ik dan op of ze worden bij mij thuis afgeleverd. Alles staat bij mij dan tijdelijk in opslag, ik zorg daarna dat het goed terecht komt in Suriname, bij de mensen die het zo hard nodig hebben.

Ik vind dit goede doel fijn en belangrijk en zie dat alles goed gebruikt wordt.

– Shirley Soekhai